Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Κείμενο αλληλεγγύης στους Ιρανούς απεργούς πείνας από την Κατάληψη Αιθρίου



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!


Στις 19 Οκτωβρίου 2009, 5 Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες ξεκίνησαν απεργία πείνας στα Προπύλαια, απαιτώντας από το κράτος να τους δώσει πολιτικό άσυλο. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είναι αναγνωρισμένοι από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. αλλά παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τους αναγνωρίσει εδώ και 2 χρόνια. Μέχρι στιγμής, μετά από περισσότερο από 1 μήνα απεργίας πείνας, τρεις από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού κατέρρευσαν.

Κυνηγημένοι από το ιρανικό καθεστώς, από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες και τους πράκτορες της οργάνωσης P.M.O.I., βρίσκονται τώρα παγιδευμένοι στην Ελλάδα. Δε μπορούν να επιστρέψουν στο Ιράν γιατί κινδυνεύουν με εκτέλεση ως εθνικοί προδότες αλλά ούτε να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης λόγω της συνθήκης του Δουβλίνου.

Οι άνθρωποι αυτοί επέλεξαν να αντισταθούν στο θεοκρατικό και φασιστικό καθεστώς της ισλαμικής δημοκρατίας που κυριαρχεί στο Ιράν, μη διστάζοντας να το κάνουν και ένοπλα, αδιαφορώντας για το χαρακτηρισμό του εθνικού προδότη. Εντάχθηκαν στις γραμμές της P.M.O.Ι. μετά το 1990 θεωρώντας πως από εκεί θα μπορέσουν να αγωνιστούν για την ελευθερία. Αποχώρησαν όμως κάποια χρόνια αργότερα, αρνούμενοι να δεχτούν την επιβολή της απολυταρχικής ιεραρχίας και της φασιστικής της λογικής, πληρώνοντας αυτήν τους την επιλογή με βασανιστήρια και φυλακίσεις.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη προς αυτούς τους ανθρώπους και σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που διεκδικεί τα δικαιώματα του είναι για εμάς δεδομένη. Όχι μόνο από φιλανθρωπία αλλά από την πεποίθηση μας ότι η στήριξη των αιτημάτων τους προωθεί την ταξική συγκρότηση και τη δημιουργία κοινωνικού πόλου αντίστασης. Δε συνδιαλεγόμαστε με το κράτος και τα αφεντικά αλλά στηρίζουμε κάθε διεκδίκηση που τα χτυπάει και κάθε καταπιεσμένο, έχοντας πάντα ως πρόταγμα την ολική καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου.


ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!



ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΙΘΡΙΟΥ
στο Πάντειο